Vi är tillbaka från Kreta och har haft friluftsdag - v.21

Vi har kommit hem från Kreta. Det var skönt på Kreta tyckte vi. Vi badade mycket och solade. Vi gjorde utflyckter också, bland annat hyrde vi hyrde bilar och åkte till Knossos.

Igår hade vi en halv friluftsdag. Man kunde välja mellan att paddla kanot, gå lång promenad eller spela golf. Jag (Magnus) paddlade kanot med Agneta och Olivia. Vi paddlade bort till en liten ö och där åt vi våran matsäck. 


 

Vi är på Kreta! - v.20

Hej alla läsare!

Nu är vi på Kreta på skolresa. Vi har varit här några dagar nu och vi har gjort en hel del. Vi har varit på Knossos och varit i Chania och shoppat på "lädergatan".

Idag så har vi varit på en liten tågtur och sett intressanta saker. Bland annat så såg vi världens äldsta olivträd, som är över 3000 år gammalt.

Vi har så klart solat och badat och ätit mycket god mat också.


 

 

Våra insekter, besök hos Helena - och snart drar vi till Kreta! - v.19

På samlingen i måndags så hade vi utställning av våra insekter som vi gjort av gips. Vi berättade för besökarna om dem. En del kunde flyga, en del hade många ben och en och annan var giftig.

I tisdags så åkte vi till vår lärare Helena och fick titta på hennes ateljé. Förutom hennes tavlor så fanns många konstiga saker. Bland annat så fanns en uppstoppad korp, flöten med ben och massa insekter förstås, som Helena gillar så mycket.

Snart åker vi på skolresa till Kreta. Vi har förberett hos länge och nu är det snart äntligen dags. Kom och läs här nästa vecka, så får ni veta hur vi har det där nere.




                   




Vi har varit på utflykt till Dalarö - v.18

I torsdags så åkte vi till Dalarö. Det var lite kalla vindar men solen sken och värmde. Först gick vi till Sandemar, ett naturreservat och tittade efter fåglar och blommor. Sen fick vi i uppgift att måla något vi sett. På bilderna blev det möss, blommor, fåglar och stenar mm. Efter vi målat så åt vi lunch.






Sen åkte vi till Dalarö och tittade på gamla skolan, alltså där vår skola låg förut innan vi flyttade till Ågesta. Det var jättefint! Efter det så gick vi till en våffelstuga och åt våfflor.  Det var ett bra slut på skoldagen. När vi kom hem var vi jättetrötta och var tvungna att vila oss.








 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0