Utflykt till Tyresta - v.43

Igår på Friskvården så åkte vi till Tyresta by. Där gick vi en promenad i urskogen. Vi var glada och njöt av den friska luften. Kalle gick och sjöng och Jina sprang med full fart ibland. Vi tog också lite roliga bilder på oss själva som ni kan se här nere.
 
Efter promenaden så gick vi till Naturum där vi såg två fina filmer om vår natur.
 
 
 
 

Klara mera - v.42

Vi åkte på studiebesök till Klara mera, det ligger på Södermalm. Det var en lägenhet med en massa hjälpmedel. Vi kollade på bland annat saker i köket som gör det lättare att laga mat om man tycker det är svårt. Men det bästa hjälpmedlet var bolltäcket, som hjälper en att slappna av och sova bättre. Siri, Frida och Jina somnade nästan när dem låg under det.
 
-Det var kul att va på Södermalm, säger Västeråstjejen Frida
 
Tack och hej! Vi skriver igen nästa vecka!
 
 

Anhörigträff - v.41

I tisdagskväll så hade vi besök av våra anhöriga. Då berättade vi om vad vi gör på vår kurs. Vi visade dem runt i olika lokaler och till sist så fikade vi. Vi bjöd dem på mackor som Frida och Yohanna hade gjort. -Vi gjorde 52 mackor, säger Yohanna. Det var sammanlagt 26 personer här under kvällen.
 
Tack alla anhöriga för att ni kom, det var jättetrevligt! Hoppas att ni kommer och hälsar på igen.
 
 

Temalinjen på Naturhistoriska - v.40

Vi har varit på Naturhistoriska riksmuseét. Det första vi gjorde var att gå på en utställning om insekter, dem såg ut som minimonster. Det var både läskigt och häftigt på samma gång, säger Frida.

Efter utställningen gick vi till Cosmonova och kollade på en film. Den hette "The Last Reef", och handlade om livet under vattnet, framför allt om koraller. Charles tyckte nakensnäckan var vacker. Siri tyckte det var en häftig känsla att titta på en sån stor bioduk.
 
Det var ett bra studiebesök och vi åker gärna dit igen.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0