Detta har hänt - v.43

Det var vi på Temalinjen som höll i samlingen i måndags. Vi sjöng sånger och läste dikter som vi har skrivit. Det var gospelsånger vi sjöng, som Sara som är elev på afrolinjen, har lärt oss.






Igår så läste jag (Hannes) högt för läraren Anita. Jag läste ur boken Rymdresan som Christer Fugelsang har skrivit.





Idag så har varit inne i Stockholm och gått på museum. Först var vi på stadsmuseet och sedan gick vi till medeltidsmuseet, det var jätteroligt.

/Hannes


Vi har läst och varit på teater - v.42

Nu har vi temat "vuxenlivet". I onsdags så fick vi läsa ur boken Handikapp Historia. Vi läste om en man som hette Åke Johansson som själv har en utvecklingsstörning.

I torsdags på fritiden så var vi på teater. Det var på Surra, som är en daglig verksamhet på söder. Teatern var olika stycken ur Shakespeares mest kända pjäser, som till exempel Romeo och Julia.


Här är Erik, en av skådespelarna



Veckans överraskning - v.41

Den här veckan hade våran lärare Eva en överraskning till oss. Vi fick inte veta någonting i förväg, det var hemligt. Vi satte oss i skolans buss och åkte iväg till Älta vi svängde in bakom en bensinmack och där stod batmanbilen - det var överraskningen! 
Det är våran vaktmästare Lasses kompis som har gjort bilen. Det var hans dröm att göra en batmanbil och han har uppfyllt den. Snart ska han till USA och visa upp bilen för att dra in pengar till välgörenhet. 

Ta en titt på: www.batmobilesweden.com


 


Vi har haft Anhörigträff - v.40

I onsdags kväll hade vi anhörigträff. Det är en träff där vi bjuder våra anhöriga hit  och berättar hur livet är på skolan. Det kom bland annat kompisar, föräldrar, syskon, kusiner och ledsagare.  Vi bjöd på fika som vi hade gjort själva. Det blev en riktig trevlig kväll.




Va kul vi har haft - v.39

Vi bowlade i onsdags. Alla var duktiga på att bowla och det var jätte kul för oss alla som gjorde det. Vi ska göra det fler gånger i år.

Vi var på Sydpoolen och badade igår. Flera åkte ruschkana, det var kul för dom. Andra flöt på vågor som kom 2 gånger i timmen, en del satt på madrasser.

 





  

RSS 2.0